Sancties tegen leden Hofstadgroep liefdeloos

De sanctiemaatregel van de minister van Buitenlandse Zaken om leden van de Hofstadgroep het recht op banktransacties of het sluiten van verzekeringen af te nemen, beneemt mij als CDA`er de adem (NRC Handelsblad, 20 april). Hoe kan een vertegenwoordiger van een christelijke partij die bestaat uit mensen die decennialang hebben gehoord dat God liefde is, zo liefdeloos, zo onbarmhartig, zo zonder vergevingsgezindheid handelen. De maatregel ademt dezelfde geest als het ambtsbericht van het departement van Buitenlandse Zaken waarop minister Verdonk zich baseerde bij haar besluit om het moratorium op het terugsturen van uitgeprocedeerde homoseksuele Iraanse asielzoekers op te heffen. Wat beweegtdeze minister, vraag ik mij af.

    • Atti A. Noordhof Aerdenhout