Radio Voorkeur

Kunststof. Theatermaker, artistiek leider en muzikant Paul Koek praat over de toneelvoorstelling De smekelingen van Euridipes, de eerste grote productie van het nieuwe theatergezelschap De Veenfabriek. Koek, leider van dit ensemble, was ook een van de drijvende krachten achter Toneelgroep Hollandia en maakte van deze tragedie een popconcert. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden.In het eerste uur aandacht voor bijzonder psychedelische muziek uit de jaren zestig bij de Concertzender en Kink FM. In het tweede uur optredens van onder anderen Wim De Bie, Peer Wittenbols en Thomas Van Aalten. In het laatste uur een gesprek met Dré Wapenaar, die tenten bouwt. Niet voor op de camping, maar als kunst. Vanaf deze week exposeert hij in en om het Chabot Museum in Rotterdam. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Hoofd wetenschappelijk onderzoek bij ESA Marc Heppener praat over het symposium van het Nationaal Platform voor Planeetonderzoek, de stand van zaken in de Europese ruimtevaart en de rol die Nederland hierin speelt. Radio 1, 0.04-0.45u.