Pettibon schildert muur Koninklijke Bibliotheek

Den Haag, 25 april. De Amerikaanse kunstenaar Raymond Pettibon werkt in de entreehal van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag aan twee monumentale muurschilderingen. Volgens de kunstenaar moeten de kunstwerken de sfeer oproepen van Mexicaanse muurschilderingen uit de jaren vijftig. Diego Rivera noemt hij als zijn grote voorbeeld. Pettibon (1957), afkomstig uit de underground-cultuur van Los Angeles, verwierf de laatste jaren internationale bekendheid met zwartgallige tekeningen, waarvoor hij zich laat inspireren door strips, literatuur, televisie en film noir. Hij ontwierp platenhoezen voor bands als Black Flag, Sonic Youth en The Foo Fighters, en stelde zijn werk onder meer tentoon op de Documenta in Kassel. (Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen) Den Haag, 24/04/06. Raymond Pettibon is bij de Koninklijke Bibliotheek bezig met een muurschildering. Foto leo van Velzen/Nrc.Hb. Velzen, Leo van