Nederland verliest twee keer bij WK tafeltennis landen

Bremen. De Nederlandse tafeltennissers hebben maandag hun openingswedstrijd op het WK voor landenteams verloren. Oranje ging tegen Europees kampioen Denemarken met 3-1 onderuit. Trinko Keen zorgde in Bremen voor het enige winstpunt door de Deen Tugwell te verslaan. De ploeg van speler-bondscoach Danny Heister, ingedeeld in groep A, stuit vandaag op wereldkampioen China. Nederland speelt verder nog tegen Italië, Roemenië en Zweden. De beste drie landen plaatsen zich voor de volgende ronde. Ook de Nederlandse tafeltennisvrouwen verloren hun eerste duel. Tegen Duitsland kwam Oranje op een 2-1-voorsprong en kon kopvrouw Li Jiao de zege veiligstellen. De speelster liet zich echter verrassen door de Duitse Wu Jiaduo, waarna Nederland het duel met 3-2 verloor. De Oranje-vrouwen, ingedeeld in groep C, vervolgen vandaag het toernooi tegen Oostenrijk.