Internet Voorkeur

De Scopist is een interessante groepsblog van een zestal ervaren journalisten. Het “forum', zoals de website zichzelf nog noemt, hoort bij het vakblad Management Scope en heeft zes auteurs bij elkaar gezet die commentaar leveren op actuele, veelal financieel-economische onderwerpen.

Zo schrijft Jeroen Smit, oud-hoofdredacteur van het blad FEM Business, over de stand van de AEX-index (hoogste punt in vier jaar). Marcel Metze, onder meer auteur van twee boeken over Philips, schrijft op de website over uitgever PCM (eigenaar van onder meer NRC Handelsblad), Berlusconi, Philips en Nedcar.

De andere auteurs zijn Mark Koster, oud-hoofredacteur van het nieuwsprogramma NSE van nieuwszender Talpa; Hans Crooijmans, oud-verslaggever bij Elsevier en Willem Middelkoop, presentator bij tv-zender RTL Z.

Vandaag levert Mathijs Bouman commentaar op de economische plannen van het kabinet.

Een citaat: “Eerst genadeloos bezuinigen om de nodige miljarden vrij te spelen, en deze vervolgens met een royaal gebaar kort voor de verkiezingen weer onder het volk verdelen. Zorg dat de kiezer het zoet nog in de mond proeft als hij in mei 2007 in het kieshokje staat, dat is de opdracht die dit kabinet zichzelf gegeven heeft.“

www.descopist.nl