Grieks protest tegen politiek VS

Grieks protest tegen politiek VS Athene, 25 april. Demonstranten grepen vanmorgen het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice aan Griekenland aan om te protesteren tegen de Amerikaanse buitenlandse politiek. “Weg uit Irak' en “Handen af van Iran' staat er op borden die naar schatting 3.000 demonstranten meedroegen. De politie gebruikte traangas om hen in bedwang te houden. Rice kwam twee dagen eerder naar Athene dan aanvankelijk aangekondigd. Later deze week bezoekt ze ook Turkije en Bulgarije, waar de NAVO-ministers in Sofia bijeenkomen. Ze zei in Griekenland en Turkije ook af te willen tasten of de impasse over het al meer dan dertig jaar gedeelde eiland Cyprus kan worden doorbroken. Een plan van de Verenigde Naties voor hereniging werd twee jaar geleden door Grieks-Cyprus afgewezen. Foto AFP An anti-globalisation demonstrator with his hand painted red holds banners against the visit of US Secretary of State Codoleezza Rice in Athens, during a protest outside the US embassy, 24 April 2006. The banners read " Get out from Iraq, Put your hands down from Iran". Rice will arrive in Greece on 25th April on a one-day visit. AFP PHOTO / Aris Messinis AFP