Televisie Overige films

Showtime (Tom Dey, 2002, VS). Als politiefilm vermomde mediasatire is eigenlijk een vertrouwde buddyfilm waarin twee tegenpolen vrienden worden. In dit geval: Eddie Murphy en Robert De Niro, die als politie-agenten worden samengebracht omwille van een reality-tv-programma. Ook met Rene Russo. SBS6, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Finding Forrester (Gus Van Sant, 2000, VS). De regisseur van Elephant deed zijn eigen Good Will Hunting dunnetjes over met verhaal over de vriendschap tussen een op J.D. Salinger geïnspireerde schrijver-kluizenaar (Sean Connery) en een zwart 16-jarig schrijftalentje uit The Bronx (Rob Brown). Ook met F. Murray Abraham. Net5, 20.30-23.05u., met reclame.

Wild Things (John McNaughton, 1998, VS). Regisseur van Henry: Portrait of a Serial Killer en Mad Dog and Glory zet de toeschouwer meerdere malen op het verkeerde been in deze wie-doet-het-met-wie-film over Zuid-Floridase broeierigheid en samenzwering. Modelleraar Matt Dillon wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Ook met Kevin Bacon, Bill Murray, Neve Campbell, Theresa Russell. Veronica, 21.35-23.35u., onderbroken door reclame.

England! (Achim von Borries, 2000, Duitsland). Eindexamenfilm van Von Borries (1968) is melancholieke vertelling over ongerealiseerde dromen. Terminale, voormalige Tsjernobyl-hulpverlener zoekt in Berlijn jeugdvriend om oud plan op te pakken: de oversteek maken naar Engeland. ZDF, 0.10-1.40u.

L'école de la chair (Benoît Jacquot, 1998, Fr/Luxemburg/België). Liefde is vooral een intellectueel vraagstuk en een door klasseverschillen gekleurd machtsspel in verfilming van roman van Yukio Mishima over relatie tussen welgestelde zakenvrouw (Isabelle Huppert) en een 20 jaar jongere, biseksuele barkeeper (Vincent Martinez). Morgen, TV5, 14.30-16.15u.