Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met journalist Willem Oosterbeek over zijn voettocht door de Nederlandse 'bible belt' en zijn verslag in het boek Gordel van God. Hij bezocht kerkdiensten, sprak met gelovigen en 'gevallenen' en ontdekte de kern van de Bond tegen het vloeken. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden.Onder meer een gesprek met Peter Smink over zijn non-fictieboek De cultus van het lijden met daarin aandacht voor wielrennen, de Duitse filosoof Walter Benjamin en het proza van Tim Krabbé. In het laatste uur een bezoek aan de werkplek van Kees 't Hart, schrijver in Den Haag. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Dichter en vertaler Menno Wigman praat over 'de week van de poëzie', zijn werk, engagement en de democratisering van poëzie. Radio 1, 0.04-0.45u.

747 live. Onder meer een gesprek met Gerard 't Hooft (Nobelprijs-winnaar natuurlunde 1999) over zijn boek Planetenbiljart, sciencefiction en natuurkunde. En criticus Arnold Heumakers over het boek van Niccolò Machiavelli De Heerser verschenen in 1532. Morgen, 747AM, 14.02-15.45u.