Pingpongballen in 3D-display Delft

Pingpongballen in 3D-display Delft Delft, 24 april. Dit scherm, gisteren onthuld op de Markt in Delft, is volgens studenten elektrotechniek van de Technische Universiteit het grootste 3D-display ter wereld: 8 meter breed, 4 meter hoog en 2 meter diep. De studenten maakten het ter ere van het 100-jarig bestaan van de Electrotechnische Vereeniging. Het is een raster van 8.000 led’s (lampjes), elk beschermd door een pingpongbal. Op het scherm kunnen bezoekers games spelen als 3D-Pong, een variant op het bekende computer-tennisspelletje. Het display toont ook sms-berichten in reliëf en animaties met poppetjes. Vanavond en morgenavond is het nog te zien bij de faculteit elektrotechniek. Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen Delft, 23/04/06. T.g.v. het 100 jarig bestaan van de Electro-technische faculteit van de TU in Delft hebben de studenten een 3D display opgesteld op de markt in Delft. D.m.v. LEDjes in pingpongballen ontstaat een 3D beeld. Foto Leo van Velzen Nrc.Hb. Velzen, Leo van