Nedcar in overleg met bonden en or

Amsterdam, 24 april. Autofabrikant Nedcar overlegt vandaag en morgen met vakbonden en de ondernemingsraad (or) over de toekomst van het bedrijf. Vandaag wordt een informeel gesprek gevoerd, morgen volgen formele onderhandelingen. Deze moeten voorkomen dat er donderdag en vrijdag door het personeel wordt gestaakt, zoals afgelopen vrijdag gebeurde. Vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond en de or willen dat de inkrimping van Nedcar, waar de directie per september mee wil beginnen, wordt uitgesteld tot eind dit jaar, zodat er gelegenheid is om een vervanger van de Smart For-Four te vinden. Sinds Smart-producent DaimlerChrysler zijn vertrek bij Nedcar heeft aangekondigd, zinspeelt Nedcar-eigenaar Mitsubishi op het schrappen van 1.000 van de 3.000 banen bij de fabriek.