Nader bekeken

Alejandro Valverde mag morgen in de witte ProTour-trui starten in de Ronde van Romandië. Na zijn overwinning in de Waalse Pijl (woensdag) en de klassieker Luik-Bastenaken-Luik (gisteren) is de Spanjaard de nieuwe leider in het klassement van de internationale wielerunie UCI. Hij verdrong Tom Boonen, winnaar onder meer van de Ronde van Vlaanderen, naar de tweede plaats.

Ook voor de ploegen wordt een klassement bijgehouden en de winnaar van vorig jaar, CSC, staat bovenaan. Op de tweede plaats is Rabobank genoteerd dat geen zeges in klassiekers heeft behaald maar zeker niet slecht presteert. De eindzege van Thomas Dekker in Tirreno-Adriatico droeg nadrukkelijk bij aan de tweede plaats. Daarmee is Dekker overigens niet de best geklasseerde Nederlander. Dat is Michael Boogerd die een derde plaats in de Amstel Goldrace en een vijfde plaats in Luik behaalde.