Jan-Willem Anker wint Jo Peters Poëzieprijs

Rotterdam, 24 april. De Jo Peters Poëzieprijs is zaterdag toegekend aan de bundel Inzinkingen van Jan-Willem Anker. Debutant Anker ontvangt 4.000 euro, waarvan 2.750 voor een bibliofiel uit te geven bundel. De tweejaarlijkse prijs is bestemd voor dichters die niet meer dan twee bundels hebben gepubliceerd. De jury, die bestond uit Remco Ekkers, Erik Menkveld en Marjoleine de Vos, koos voor Anker om zijn ”mooie, afgewogen en op een intrigerende manier raadselachtige gedichten”. De andere genomineerden waren: Koenraad Goudeseune: Zen uit eigen werk, Erik Jan Harmens: Underperformer en Peggy Verzett: Prijken die buik. Eerder werden bekroond: Hagar Peeters (2004) en Alfred Schaffer (2002). De prijs is vernoemd naar de in 2001 overleden Jo Peter van de kleine uitgeverij Herik, gewaardeerd om zijn mooi vormgegeven dichtbundels.