Internet Voorkeur

Gevonden voorwerpen. Op Schiphol worden jaarlijks buiten de verloren koffers en tassen 25.000 artikelen gevonden. In de treinen van de NS worden per kwartaal ongeveer 13.000 bezittingen gevonden. De rechtmatige eigenaar wordt zelden gevonden omdat deze niet te traceren is of omdat het te veel moeite kost. Voor dat probleem is nu een oplossing. Wie gelooft in eerlijke vinders, kan zijn kostbaarheden registeren bij redDog. RedDog is een wereldwijd registratiesysteem dat abonnees voorziet van stickers met een code die ze bijvoorbeeld op hun gsm, iPod, digitale camera of laptop kunnen plakken. Vinders kunnen eigenaren van verloren voorwerpen direct bellen via redDog. Op de labels staan gegevens waarmee de eerlijke vinder anoniem via redDog met de eigenaar in contact wordt gebracht. Voor het retourneren van het gevonden voorwerp kan gebruikgemaakt worden van een wereldwijde koeriersdienst, die redDog tegen gereduceerd tarief aanbiedt. De eerlijke vinder wordt door redDog altijd bedankt en beloond. De eigenaar kan zelf ook nog een beloning uitloven. RedDog-stickers en kaartjes zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 2, 5 of 11 stuks. De prijs, inclusief een abonnement van 1 jaar, varieert van 5,99 tot 19,99 euro. De verlenging van het abonnement kost 9,99 euro per jaar. Versleten stickers en kaartjes worden gratis vervangen.www.reddog.nl

RedDog labels zorgen dat je je verloren voorwerpen weer terug kan krijgen