Gitaren suizen sfeervol rond klagerig hoge zang

Trage tranentrekkers met kermende violen, dat was de stiel van de groep Carissa's Wierd uit Seattle. In hun nieuwe groep Band Of Horses gaan multi-instrumentalisten Benjamin Bridwell en Mat Brooke voor een dynamischer benadering, zonder dat de zon nu volop gaat schijnen. Want daarvoor kiest de band te vaak voor een slepende vaart. Niet al te langzaam, maar vooral niet te rap. Nu staat dat prettige midtempo de gloedvolle songs uitstekend, dat is het punt niet. Maar een beetje meer variatie had dit zeer behoorlijke debuut wellicht een bolletje extra opgeleverd. Of misschien ook niet, getuige de enge 'Iiieehaah!'-kreet aan het begin van het, in dit verband, zeldzaam snelle Weed Party. Ook elders wil een wat abstract Americana-gevoel opduiken, dat heel in de verte doet denken aan wat de groep Earth tegenwoordig van zo'n uitgangspunt maakt. Zeker als de banjo wordt ingezet doemen er landelijke associaties op, maar verder zijn het vooral de gitaren die sfeervol rond de klagerig hoge zang van Bridwell suizen. Waarmee ook de erfenis van Neil Young en Crazy Horse weer eens sierlijk is afgestoft.

Jacob Haagsma

CD Pop Band Of Horses: Everything All The Time Sub Pop, distr. Konkurrent

CD Pop

Band Of Horses: Everything All The Time

Sub Pop, distr. Konkurrent

    • Jacob Haagsma