De walkman

Het is inmiddels ruim 25 jaar geleden dat Sony de Walkman introduceerde. Hoewel bij de meeste mensen de cassettebandjes onder een dikke laag stof liggen, is de Walkman volgens de Japanse fabrikant nog springlevend. Sony plakt die vertrouwde naam Walkman op nieuwe producten, zoals Sony's mp3-spelers die nog gewoon Walkman heet.

Geschikt voor gewone dvd's

Het bedrijf komt nu met twee draagbare dvd-spelers met het Walkman-logo. De videospelers zijn beduidend groter en zwaarder dan een iPod met videofunctie. Het voordeel is dat je er gewoon dvd's mee kunt kijken en niet films hoeft om te zetten naar het juiste formaat. De nieuwe D-VE7000S wordt geleverd met een dock met ingebouwde speakers. De Sony DVP-FX810 heeft een iets groter scherm dan zijn broertje en in plaats van drie uur, kun je zes uur films kijken op één paar batterijen. Op de spelers kun je ook muziek luisteren, net als op die oude walkman.

Een greep uit het aanbod van gadgets op nrc.nl/hebben