De Bloeiende Maagden gaan vreemd met zichzelf

De Bloeiende Maagden, zo heet al tien jaar een cabaretduo dat brutaal theater maakt waarop het cabaretstempel steeds minder goed past. Het afgelopen jaar lieten ze vooral samenwerkingsprojecten met anderen zien, waaruit nu weer een duovoorstelling is voortgekomen.

Foto Sanne Peper Cabaret De Bloeiende Maagden gaan vreemd, Waan Zin Volume 2. Tournee t/m 2/6. www.harrykies.nl * Peper, Sanne

Ze staan in zwarte avondjurken en zingen Let's call the whole thing off tot er iets gebeurt waardoor alles in het honderd lijkt te lopen. En dan begint een rommelige reeks samenspraakjes over de rode draad van een voorstelling, de verwachtingen van het publiek en de vraag of er een vrije wil bestaat. Nogal oeverloze kletspraat, waarop helaas niet de zegen der zotheid rust. Bijster oorspronkelijke gedachten, of zelfs maar slimme kwinkslagen, blijven achterwege. In plaats daarvan zingen ze maar weer eens een liedje en vertoont een der maagden zich langdurig in naakte staat, als komisch bedoeld knaleffect. En dan moet de finale nog komen: een luide en lelijke versie van Imagine.

Henk van Gelder

Cabaret

De Bloeiende Maagden gaan vreemd, Waan Zin Volume 2.

Tournee t/m 2/6. www.harrykies.nl *

Rectificatie / Gerectificeerd

De namen van de fotografen Maasja Ooms en Sanne Peper bij de recensies van De vrouw van vroeger en De Bloeiende Maagden (24 april, pagina 22) zijn met elkaar verwisseld.

    • Henk van Gelder