Daniël Lohues

Voor iemand die zijn cd Allennig noemt, heeft Daniël Lohues veel meisjes te bezingen: Anja, Annelie en Erica. Maar Erica, is dat een vrouw of een dorp? Wellicht gaat het over de plaats in Drente waar Lohues vandaan komt, al zijn bij de regels 'Erica, zo ver, zo dichtbij/ Erica, 't blef 'n raadsel veur mij' beide interpretaties mogelijk.

Daniel Lohues, die bekend werd als zanger/gitarist van Skik en Nederlandse klassiekers schreef als Op Fietse en Hoe Kan Dat Nou?, maakte zijn eerste echte solo-cd. Nu ook zonder de Louisiana Blues Band, met wie hij eerder enkele cds opnam. Solo komt hij nu tot sobere nummers met meestal alleen gitaar, maar soms is er een uitbarsting van accordeon, piano en polka-achtige ritmes. Lohues schreef allerlei soorten liedjes: van authentieke blues, tot introverte singer/songwriter-stijl met akoestische gitaar, en cabaretliedjes in feeststemming. Lohues zingt bezield, en zijn bluesy gitaarspel is soms verbluffend. Jammer dat Allennig weinig eenheid heeft.

Hester Carvalho

Daniël Lohues. Allennig (Greytown)

    • Hester Carvalho