Blogger verdedigt zichzelf

De Amerikaanse krant The Los Angeles Times heeft een vooraanstaand columnist geschorst omdat hij onder valse namen berichten plaatste op de internetsite van die krant. Met die berichten wilde hij stukken op zijn eigen weblog verdedigen. Michael Hiltzik, die in 1999 een Pulitzer Prijs won voor een serie verhalen over corruptie, gaf donderdag toe zich op de site als een ander te hebben voorgedaan.

De zaak kwam aan het licht doordat een collega-columnist en -blogger, Patrick Frey, op zoek ging naar de schrijver van een vernietigend bericht op zijn eigen blog. Zijn zoektocht leidde naar de computer van Hiltzik. De pseudoniemen van Hiltzik werden onthuld door zijn internetadres te vergelijken met die van twee 'lezers': 'Mikekoshi' en 'Nofanofcablecos.' De drie adressen bleken identiek. Hiltzik heeft in het verleden openlijk kritiek geuit op zijn conservatieve collega Frey.

The Los Angeles Times liet weten dat het schrijven onder andere namen door columnisten en medewerkers van de krant tegen de gedragsregels is. De zaak wordt intern onderzocht.