Zoet houtje bijten

Naam Peter Meuwissen (25) Woonplaats Tilburg Opleiding student, parttime horecamedewerker

„Op financieel gebied ben ik nog niet met mijn toekomst bezig. Natuurlijk wil ik eerst mijn studie leraar Nederlands afmaken, maar wat er daarna gaat komen, weet ik niet. Als die studie eenmaal is afgerond, ga ik op zoek naar een goede baan. Veel geld verdienen is een must zodat ik mijn studieschuld kan afbetalen. Ik moet dan wel mijn vaste lasten laag houden. Zo blijf ik nog een paar jaar op mijn studentenkamer wonen. Lekker goedkoop. Tegen de tijd dat ik mijn schuld grotendeels heb afgelost, ga ik wel een keer op zoek naar een eigen flatje. Met pensioenen en dat soort dingen houd ik me nu dus ook nog helemaal niet bezig. Je hoort wel eens wat om je heen. Vooral van vrienden die nu het bedrijfsleven instappen. Zij zijn er wel mee bezig, maar wat het allemaal inhoudt is voor mij één groot grijs gebied. Ik bouw met mijn parttime horecabaantje wel pensioen op, maar dat is te verwaarlozen. Eens in de zoveel tijd krijg ik daar een brief over. Meestal maak ik die niet eens open. Nee, wat mij betreft kan de hele financiële mikmak nog wel even wachten. Ik heb nu nog alle vrijheden, hoef me nergens om te bekommeren. Het enige waar ik me wel mee bezighoud, is sparen. Ik zet maandelijks een klein bedrag opzij, zodat ik wel kan blijven leven zoals ik nu doe, mocht ik een keer krap bij kas komen te zitten. Ik ben niet van de dure aankopen, maar ik wil wel lekker eten, leuke kleren kopen en zo af en toe eens met vrienden op stap gaan. Daarvoor heb je wel een potje nodig. En als ik vijfenzestig ben? Tja, misschien zijn tegen die tijd de pensioenen wel afgeschaft. Je weet het nooit met de politiek in dit land. Er zal dan vast wel weer een andere regeling zijn waarop ik aanspraak kan maken. Ik ben in ieder geval niet bang om op een houtje te moeten te bijten als ik opa ben. Dan wordt het zeker een zoet houtje.”

Rectificatie / Gerectificeerd

de themabijlage Geld (22 april) is de foto bij het artikel over Peter Meuwissen (pagina 4) verwisseld met de foto die bij het artikel over Erik van Hengstum stond (pagina 8). Hiernaast de foto's van de geportretteerden met de juiste naam. Erik van Hengstum Peter Meuwissen

    • Leander Willemstein