www.nrc.nl

Vandaag geen weekboek Ahold in het economiekatern. De actualiteit van afgelopen week, inclusief links naar interessante documenten, is wel terug te vinden in de weblog die Joost Oranje en Jeroen Wester over de rechtszaak bijhouden. 'Met een cynisch grapje begon officier van justitie Hendrik-Jan Biemond donderdagochtend aan de 'repliek': de reactie van het openbaar ministerie op de pleidooien van de advocaten. Biemond constateerde dat de verdediging erin geslaagd was om het strafproces voor te stellen als 'een uiterst complexe zaak waarbij geen ruimte bestaat voor een strafrechtelijk oordeel'.

Prijzenslag van ALBERT HEIJN. foto VINCENT MENTZEL/NRCH ==F/C==Bussum, 20 oktober 2003 Mentzel, Vincent

'Dat dat gelukt is, 'is een compliment waard', sneerde de officier. Om de rechtbank vervolgens - zoals verwacht - te wijzen op 'de kern van de zaak': er zijn twee tegengestelde contracten getekend waarvan een ieder 'zonder ingewikkelde analyse' kan zien dat één van de twee niet klopt.'

Komende woensdag geeft de verdediging haar 'dupliek' op de repliek van het OM. Meer op: www.nrc.nl/weblog

Het tweede seizoen van de Leesclub van NRC Handelsblad is bezig met het derde boek: Sneeuw van de Turkse schrijver Orhan Pamuk. 'Sommige romans zie je beter vanaf een afstand; naarmate Sneeuw verder achter mij ligt, vind ik het een almaar eigenaardiger boek worden', schijft Bas Heijne.

Meer teksten over Sneeuw zijn te vinden op www.nrc.nl/leesclub. Daar staat ook de discussie over de twee eerste boeken van deze leesclub, Extreem luid & ongelooflijk dichtbij van Jonathan Safran Foer en De pianiste van Elfriede Jelinek.