Televisie Film van de dag

Nick of Time. Er zijn relatief weinig films waarin de filmtijd hetzelfde is als de verstreken tijd. Vrijwel altijd wordt er in films gemonteerd waarbij er meestal tijd wordt weggelaten. We zien niet graag mensen in 'real time' een lange trap oplopen of met constipatie op de wc zitten. In de avant-garde is het wat gebruikelijker. Zo filmde Andy Warhol 321 minuten lang een slapende man in 'Sleep' (1963) en 485 minuten lang in één shot het Empire State Building. Nick of Time is niet zo extreem en lijkt meer op de real time-klassieker High Noon (1952).In beide films moet een man in een race tegen de klok binnen 90 minuten ervoor zorgen dat dierbaren niets overkomt. Johnny Depp wordt door een gek gedwongen de gouverneur van Californië te vermoorden, anders wordt zijn door de schurken gekidnapte dochtertje een kopje kleiner gemaakt.(John Badham, 1995, VS), Veronica, 20-30-22.05u.

NICK OF TIME Johnny Depp foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. .(John Badham, 1995, VS), SBS

André Waardenburg

    • André Waardenburg