Studieschuld aflossen

Naam Pieter Egbers (25)

Woonplaats Amsterdam

Beroep advocaat-stagiair

'Tot nu toe heb ik vooral geld uitgegeven. Voordat ik ging studeren had ik wel wat gespaard, maar dat is allemaal opgegaan aan vakanties, uitgaan, sporten etcetera. Je studententijd kost alleen maar geld; sparen komt er dan niet van. Ook het geld dat ik met allerlei studentenbaantjes verdiende, heb ik uitgegeven. Ik werkte onder andere als receptionist, chauffeur en in de horeca, achter de bar. Naast mijn basisbeurs kreeg ik altijd een vast bedrag van mijn ouders, voor mijn levensonderhoud, maar voor iets extra's moest ik zelf werken.

Toen ik een jaar naar het buitenland ging heb ik wat geld bij een bank geleend, maar dat was eigenlijk stom, want dan betaal je hartstikke veel rente. Als ik opnieuw zou kunnen beginnen met studeren, zou ik vanaf dag één het maximale bedrag per maand lenen bij de Informatie Beheer Groep, want dat is de goedkoopste manier om geld te lenen in Nederland. Dat geld zou ik dan gaan beleggen en daarvan zou ik dan na mijn studie gaan reizen of naar het buitenland gaan. Nu ik onlangs ben begonnen met mijn eerste baan en ik een vast salaris heb, zal ik wat bewuster met mijn geld omgaan. Ik krijg meer geld tot mijn beschikking en ik heb meer zekerheid, zodat ik ook wat opzij kan gaan zetten. Mijn eerste prioriteit is mijn studieschuld aflossen, bij de bank en bij de Informatie Beheer Groep. Dat wil ik toch wel binnen vijf jaar doen. Vervolgens wil ik kijken of ik een eigen huis of etage kan kopen. Het hoeft geen groot appartemen te zijn, maar het zou wel wat beter en ruimer mogen dan waar ik nu zit, en misschien wat opgeruimder. Maar hoe mijn financiële toekomst er verder uit ziet is afhankelijk van hoe het met mijn werk gaat en wat dat betreft moet ik me eerst nog bewijzen.'

    • Coco Rookmaker