Souvenirvlinders

Verleidelijk mooie vlinders zijn opgeprikt op een kleurig kaartje om ze nog mooier uit te laten komen. Toeristen die zo'n souvenirtje kopen, dragen bij aan de ernstige achteruitgang van tropische vlinders. In het Bantimurung Nature Preservation Reserve in het zuiden van het Indonesische eiland Sulawesi vormt de illegale vlindervangst een toenemend probleem. In het reservaat dat juist vanwege de vlinders veel toeristen trekt, leefden ongeveer 115 vlindersoorten, waaronder twee zeer zeldzame. Stroperij, verlies aan leefgebied en het gebruik pesticiden hebben de achteruitgang veroorzaakt.

Souvenirvlinders handel in beschermde dieren Verleidelijk mooie vlinders zijn opgeprikt op een kleurig kaartje om ze nog mooier uit te laten komen. Toeristen die zo’n souvenirtje kopen, dragen bij aan de ernstige achteruitgang van tropische vlinders. In het Bantimurung Nature Preservation Reserve in het zuiden van het Indonesische eiland Sulawesi vormt de illegale vlindervangst een toenemend probleem. In het reservaat dat juist vanwege de vlinders veel toeristen trekt, leefden ongeveer 115 vlindersoorten, waaronder twee zeer zeldzame. Stroperij, verlies aan leefgebied en het gebruik pesticiden hebben de achteruitgang veroorzaakt. (SV) Foto Reuters An Indonesian child looks at butterflies being sold at the Bantimurung Nature Preservation Area in district of Maros, South Sulawesi on April 14, 2006.Bantimurung housed about 115 species of butterfly, including two rare species. The number has been decreasing steadily because of illegal hunting the destruction of the habitat and the use of pesticide residues. REUTERS/Yusuf Ahmad REUTERS