Schotse Bank koopt hotels

LONDEN, 22 april. Het Britse bankconcern Royal Bank of Scotland (RBS) heeft voor 951,4 miljoen pond (1,4 miljard euro) 46 Marriott-hotels gekocht van het Britse concern Whitbread. Dat maakten beide bedrijven gisteren bekend. De hotels vielen onder een gezamenlijke onderneming met de Amerikaanse hotelgroep Marriott International. Marriott blijft de uitbater van de hotels. De hotels werden vorig jaar overgedragen aan de gezamenlijke onderneming door Whitbread met de bedoeling ze binnen twee jaar te verkopen. Whitbread kreeg toen al 710 miljoen pond voor de verkoop. Daarvan ging 400 miljoen pond via een speciaal dividend naar de aandeelhouders. Whitbread gaat zich concentreren op de budgethotelketen Premier Travel Inn, de fitnessclubs onder de naam David Lloyd en zijn restaurantketen Pizza Hut.