Radio voorkeur

Knetterende letteren. Onder meer een gesprek met de Vlaamse schrijfster Saskia de Coster over haar roman Eeuwige roem, waarin ze beschrijft hoe twee eigenzinnige meisjes proberen greep te krijgen op de wereld en het leven. Verder een vooruitblik op de dertiende VSB-poëzieprijs die vrijdag 28 april wordt uitgereikt met dichter-columnist Bas Belleman en dichter Alfred Schaffer over de genomineerde dichtbundels. 747AM, 14.04-15.00u.

Opium. Floortje Zwigtman vertelt over haar boek Schijnbewegingen waarmee ze deze week de Gouden Zoen, de prijs voor het beste jeugdboek van het afgelopen jaar, won. Verder Theo van den Bogaard, directeur van het grootste klassieke impresariaat in Nederland, Alferink Artists, dat onder anderen sopraan Charlotte Margiono, dirigent Jos van Veldhoven en de Duitse bariton Thomas Quasthoff vertegenwoordigt. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Opnamen van de nieuwe Pink Panther soundtrack en duetten van Yves Montand & Marilyn Monroe en Juliette Greco & Eddie Constantine. Radio 2, 20.02-23.00u.