Radio voorkeur

OVT. Onder meer een reactie van historicus Frank van Vree op het boek van Ies Vuijsje Tegen beter in over de mythe van het niet-weten van de jodenvervolging en het falen van Loe de Jong als wetenschapper. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Regisseur Ger Thijs vertelt over het toneelstuk Juliana waarin de huwelijkscrisis tussen koningin Juliana en prins Bernhard en de Greet Hofmans-affaire tot uiting komt. Verder schrijfster Sanderijn Cels over haar volgende week verschijnende roman Wat jij wilt, schat, over het fenomeen de 'vrouw van'. Met tips van rolmodellen als Nancy Reagan, Ivana Trump en Veronica Berlusconi. Radio 1, 19.00-20.00u.

Radio atelier. Portret van kunstenaar Jeroen Henneman. Hij wordt gevolgd op de dag dat hij een schaalmodel van zijn beeld De schreeuw gaat ophalen, het monument voor Theo van Gogh dat in september in het Amsterdamse Oosterpark wordt onthuld. Ook Max Pam, Rudi Fuchs, Jan Mulder en Hennemans vrouw Carolien Krouwels komen aan het woord. Ook het derde deel van een serie over de trauma's van een treinconducteur. Radio 1, 21.04-22.00u.