Nieuwe poging fusie tussen Versatel en Tele2

AMSTERDAM, 22 april. Het Zweedse telecombedrijf Tele2 doet een nieuwe poging om het glasvezelbedrijf Versatel volledig in handen te krijgen. De onderneming heeft een aangepast fusievoorstel in de maak om de minderheidsaandeelhouders van Versatel alsnog uit te kopen. Binnen enkele maanden wordt het plan gepresenteerd, meldde Versatel gisteren. Het plan is nog steeds om Versatel te laten fuseren met de financieringspoot en de Nederlandse holding van Tele2. In tegenstelling tot het eerdere voorstel zullen de aandeelhouders Versatel echter geen extra aandelen, zogeheten tracking stocks, ontvangen in de nieuw te vormen vennootschap. Deze `tracking stocks` vormden in het eerdere voorstel een struikelblok. De minderheidsaandeelhouders van Versatel betwijfelden of die aandelen wel iets waard zullen zijn. Verder waren ze kritisch over de waardering van de ondernemingen. Veel tijd om hun bezwaren tegen het fusievoorstel in te dienen, kregen ze echter niet. Dat vond de rechter ook en die verbood Tele2 en Versatel hun fusievoorstel in stemming te brengen.