'Julia Roberts is seksloos en stijf'

Ze mag dan wel doorlopend uitverkocht zijn, de pers is vernietigend over actrice Julia Roberts die in New York een toneelrol speelt in Three Days of Rain. Ze heeft de uitstraling van een lantaarnpaal op een industrieterrein, vindt de een. Seksloos, oordeelt de ander.

In het toneelstuk, geschreven door Richard Greenberg, spelen drie acteurs mee die elk twee rollen op zich nemen. Zij zijn bij elkaar gekomen om het voorlezen van een testament bij te wonen. Langzaam veranderen zij in hun dode ouders. De première werd bijgewoond door beroemdheden als Oprah Winfrey, James Gandolfini en Susan Sarandon.

Volgens de resencent van The New York Times klinkt de stem van Roberts 'geknepen, staccato en vaak is zij helemaal niet te horen'. Bovendien: 'Roberts heeft de onwrikbare stijfheid van een lantaarnpaal op een industrieterrein.

The Chicago Tribune: 'Roberts is zo in zichzelf gekeerd was en zij heeft zo weinig seksuele energie dat het bijna was of Roberts zich voor zichzelf verontschuldigde. Roberts toont haar gevoelens zo beperkt en zonder aplomb dat je de neiging moet onderdrukken om op het toneel te springen om dichter bij dat beroemde grootmondige aangezicht te komen, en te zien wat zij precies doet.'

'De uitstraling die zij op het witte doek heeft, is in ieder geval ditmaal niet over te planten naar het toneel', concludeert The Hollywood Reporter.

Er waren ook enkele positieve kritieken. Volgens USA Today hield Julia Roberts zich 'staande tegenover haar ervaren tegenspelers Paul Rudd en Bradley Cooper en wist zij haar karakter geloofwaardig, en zoetgeestig neer te zetten'.

Three Days of Rain is tot en met 18 juni op Broadway te zien.