de golfclub

Het duurt, afhankelijk van talent, beschikbare tijd of doorzettingsvermogen, enkele maanden tot meer dan een jaar om in het bezit van het G(olf) V(aardigheids) B(ewijs) te komen. Daarmee mag u op de wedstrijdbanen meedoen met de groten. Nu kunt u daarvoor een afgelegen en verlaten terrein zoeken om er - gevrijwaard van meewarige blikken en sarrende opmerkingen - met medeneming van een golfoefenboek te gaan werken aan uw slagenrepertoire. Die plek kan een leegstaand kantorenpand, een zandverstuiving of verlaten bos zijn. Of u overwint uw schaamte en stapt met de zojuist aangeschafte spulletjes de oefenbaan van een golfvereniging op. Let wel, ook hier gelden door de club uitgevaardigde oekazes! Geen spijkerbroeken, diepe decolletés of zalmkleurige leggings, de mobiele telefoon uit en rookt u, dan dienen de peuken in een meegenomen asbak te worden gedeponeerd. Misschien wel de moeilijkste hole is de zandkuil die de naam bunker draagt. Verzeilt de bal daarin, zet u dan schrap. Er dagen bijna niet op te lossen problemen op; de zwaartekracht, uw onkunde en gebrek aan techniek en geduld. Voeg daarbij het onvermijdelijke zand in uw ogen en de te luide stem van uw trainingspartner: wijder, verdomme, wijder die slag! Na 31 pogingen wipt de bal eindelijk over de grasrand en kan er aan het discreet aanharken en daarmee voorgoed uitwissen van uw slagveld worden begonnen.

Na 31 pogingen wipt de bal eindelijk over de grasrand. 20 - 4 - 2006 Foto Freddy Rikken Bunker Oefenterrein NGC
Na 31 pogingen wipt de bal eindelijk over de grasrand. 20 - 4 - 2006 Foto Freddy Rikken Bunker Oefenterrein NGC Rikken, Freddy

Achtste aflevering in een serie over de Nieuwegeinse Golf Club.

    • Freddy Rikken