Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Christus is opgestaan in de Pottenbakkersstraat

  Pasen in de Pottenbakkerstraat. Op de foto (klik maar) het uitzicht uit mijn raam; op dit filmpje wat er na middennacht op straat gebeurde. Een rondje om de kerk. ‘Christus in opgestaan!’ ‘Hij is waarlijk opgestaan.’ Als ik me dan toch moet bekeren, dan tot de orthodoxie. Om het gezang, de ikonen, de gewaden, de geur van bijenwas,

 pasen_1.jpg

Pasen in de Pottenbakkerstraat. Op de foto (klik maar) het uitzicht uit mijn raam; op dit filmpje wat er na middennacht op straat gebeurde.

Een rondje om de kerk. ‘Christus in opgestaan!’ ‘Hij is waarlijk opgestaan.’

Als ik me dan toch moet bekeren, dan tot de orthodoxie. Om het gezang, de ikonen, de gewaden, de geur van bijenwas, honing en wierrook, die mysterieuze schemering.