Breuk Yuri van Gelder en coach Remi Lens

Turner Yuri van Gelder en zijn trainer Remi Lens hebben met elkaar gebroken. De oorzaak blijft onbekend, omdat beiden daar geen mededelingen over willen doen. Zowel de wereldkampioen ringen als de coach beweert het initiatief te hebben genomen.

Volgens Van Gelder, die gisteravond door de telefoon zeer aangeslagen klonk, boterde het al een aantal maanden niet tussen hem en zijn trainer. Maar de meningsverschillen escaleerden afgelopen week. De turner zegt te hebben gebroken, omdat de functies van Lens als zijn trainer en manager niet langer verenigbaar waren. Er zou volgens hem een onwerkbare situatie zijn ontstaan. Maar over de conflicten wenste hij niet in detail te treden.

Van Gelder: 'Het ging gewoon niet langer. Dat Remi zowel mijn trainer als manager was, begon steeds meer te wrikken en werd uiteindelijk onhoudbaar. Ik móest met hem breken, hoezeer me dat ook spijt. Deze week heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt.'

Over de precieze oorzaak hulde ook Lens zich gisteravond in nevelen. 'We hebben vorige week een gesprek gehad en toen heeft Yuri keuzes gemaakt waarmee ik het totaal oneens ben. Dat probleem is voorgelegd aan de sponsor van ons turnteam. Vervolgens heb ik besloten de samenwerking per direct te beëindigen. En dat heb ik Yuri donderdagmorgen meegedeeld.'

Van Gelder zei wel deel te nemen aan de EK, maar geen idee te hebben wie hem zal begeleiden.