Afscheid van kazerne Seedorf

Afscheid van kazerne Seedorf Seedorf, 22 april Militairen bouwen een tijdelijke toegangspoort voor de Nederlandse kazerne Seedorf. Vandaag kunnen oud-militairen van de 41e gemechaniseerde brigade op een reünie afscheid nemen van de kazerne in Duitsland, vlakbij het dorpje Zeven. Op 6 mei sluit de legerbasis zijn deuren. Sinds 1963 hebben in totaal ruim honderdduizend militairen de kazerne bemand. Toch is de basis nooit gebruikt waarvoor hij is gebouwd: het tegenhouden van een Russische inval op de Noord-Duitse laagvlakte tijdens de Koude Oorlog. De basis bleef als oefenterrein in gebruik bij het Nederlandse leger, maar in 2003 maakte Defensie de sluiting bekend wegens bezuinigingen. Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvoldpagina 3: Reportage zeven duitsland kaserne seedorf 20-04-2006 voorbereiding voor de reunie foto rien zilvold leger landmacht defensie Zilvold, Rien