Werkstraf corrupte Limburgse ambtenaar

Rotterdam. De rechtbank Roermond heeft gisteren ex-directeur H. van H. (53) van de Regionale Economische Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (REO) veroordeeld wegens corruptie. De man kreeg drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 150 uur. Als directeur van REO, een overheidsvennootschap van gemeenten in Midden-Limburg, nam hij giften aan. Dat deed hij volgens de rechtbank wetende dat die werden gedaan om te zorgen dat hij de gevers zou begunstigen bij het geven van opdrachten. De rechtbank "acht deze corruptie zeer ernstig, omdat hierdoor de integriteit van de overheid in het geding is. Dit gedrag kan het vertrouwen dat de burger in de overheid stelt schaden en ook de loyaliteit van de burger ten aanzien van gezag en regelgeving ondermijnen."