Waarom een haai vlees eet

Er was eens een beukenhaai, het was een schitterend beest. Het enige dat hij at waren beukennootjes. En dat niet alleen, hij wou niet dat iemand anders de beukennootjes zou halen. Dus hij moest helemaal naar het strand toe en dan moesten de dieren een bad maken en hem over het strand slepen.

Toen hij wat sappige beukennootjes had gegeten nam hij een heerlijk bad. Maar hij had zo'n honger dat hij de hele boom op at. En nu had hij weer honger en hij werd het strand opgehesen maar tot zijn grote schrik was de boom weg. “Wie heeft dat gedaan?“ zei hij bulderend. “Wij hebben het niet gedaan, u zelf!“ zei de eekhoorn. En de haai verslond alle dieren en zo komt het dat de haai vlees eet.

Waarom een haai vlees eet Er was eens een beukenhaai, het was een schitterend beest. Het enige dat hij at waren beukennootjes. En dat niet alleen, hij wou niet dat iemand anders de beukennootjes zou halen. Dus hij moest helemaal naar het strand toe en dan moesten de dieren een bad maken en hem over het strand slepen. Toen hij wat sappige beukennootjes had gegeten nam hij een heerlijk bad. Maar hij had zo'n honger dat hij de hele boom op at. En nu had hij weer honger en hij werd het strand opgehesen maar tot zijn grote schrik was de boom weg. “Wie heeft dat gedaan?“ zei hij bulderend. “Wij hebben het niet gedaan, u zelf!“ zei de eekhoorn. En de haai verslond alle dieren en zo komt het dat de haai vlees eet. Eigen haaiennieuws en -tekening van Zita Leemans, 9 jaar, uit Amsterdam

Eigen haaiennieuws en -tekening van Zita Leemans, 9 jaar, uit Amsterdam