Volop lente, bijna 20 graden

Het heeft even moeten duren, maar de lente is nu toch echt in alle hevigheid doorgebroken. We kunnen ons opmaken voor een weekeinde met hoge temperaturen. Vanavond en vannacht trekt een gebied met veel meer bewolking over ons land. De bewolking hoort bij een zwakke storing die vanaf de Noordzee richting onze omgeving trekt. Vooral in het (noord)oosten valt er een bui. Met 6 tot 9 graden is het absoluut geen koude nacht.

Tegen de ochtend volgen van het noordwesten alweer opklaringen. Vooral in de kop van NoordHolland kan mist of laaghangende bewolking voorkomen.

Morgen trekken de wolkenvelden weg en ook de mist en laaghangende bewolking zullen grotendeels oplossen. In het binnenland ontstaan wel enkele stapelwolken. Tot een bui zullen ze niet uitgroeien, het is dan ook een droge dag. Met een zwakke wind uit noordelijke richtingen stijgt de temperatuur naar 12 tot 14 graden in het noorden van het land. In de zuidelijke provincies komen we uit op 17 tot 19 graden.

In de nacht naar zondag is het helder waardoor bij weinig wind de temperatuur flink gaat dalen. In het binnenland kan het aan de grond zelfs een graadje gaan vriezen. Overdag krijgt de zon volop de ruimte en met weinig wind wordt het dan op veel plaatsen 20 graden.

Ook begin volgende week is het vrij warm lenteweer waarbij de thermometer geregeld rond de 20 graden uitkomt.