Veertien stukken op longlist Publieksprijs

Amsterdam, 21 april. De VSCD heeft de longlist van de Toneelpublieksprijs bekendgemaakt. Dit seizoen zijn maar liefs veertien stukken genomineerd: Oresteia (Nationale Toneel), Amadeus (`t Bos), Don Carlos (Toneelgroep Amsterdam/ Theatercompagnie), Macbeth (Noord Nederlands Toneel), Herfstsonate (Hummelinck Stuurman), Een tweede kans (Wallis), Juliana`s derde weg (de Kern), One flew over the cuckoo`s Nest (Joop van den Ende), Brel 2 (Theater Oostpool), Joop ter Heul (Kik Producties), Mephisto (Hummelinck Stuurman), Minder is meer (Fred Delfgaauw), Hersenschimmen (Ro Theater), en De Storm (De Appel). Voor het eerst kan het publiek nu ook digitaal stemmen, via www.toneelpublieksprijs.nl. De winnaar wordt bekendgemaakt op het Gala van het Nederlands Theater op 10 september.

Rectificatie / Gerectificeerd

In het bericht Veertien stukken op longlist Publieksprijs (21 april, pagina 6) staat dat de VSCD de kandidaten voor Toneel Publieksprijs heeft bekendgemaakt. Dit is gebeurd door het organiserende Bureau Promotie Podiumkunsten.