Turkse leger stuurt 40.000 man extra naar zuidoosten

ISTANBUL, 21 APRIL. Het Turkse leger stuurt 40.000 extra soldaten naar Zuidoost-Turkije om daar de strijd aan te gaan met aanhangers van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. In het gebied zijn al zo`n 200.000 soldaten gelegerd. Volgens bronnen bij het leger is de PKK van plan een groot aantal aanhangers uit Noord-Irak naar Turkije te sturen om daar terreurdaden te plegen. De troepenversterking kan ook gezien worden als maatregel om de publieke opinie gerust te stellen. Die ziet met zorg het stijgend aantal confrontaties tussen het leger en de PKK aan en toenemend aantal bomaanslagen dat in verband wordt gebracht met de organisatie in West-Turkije. Daarnaast zijn velen nog steeds geschokt door de recente rellen in het zuidoosten, waarbij meer dan tien mensen omkwamen. Volgens de autoriteiten zijn de rellen aangestookt door de PKK.