Spurs vs Pistons?

Favorieten voor het bereiken van de finale van de play-offs in het Amerikaanse basketbal (NBA) zijn opnieuw titelverdediger San Antonio Spurs en Detroit Pistons, verliezend finalist van vorig jaar en kampioen van 2004. De play-offs, met de zestien beste teams uit de NBA, beginnen morgen. In tegenstelling tot vorig seizoen zijn de LA Lakers er weer bij. Mét Kobe Bryant, die dit seizoen met 81 punten in één duel op de tweede plaats belandde van de lijst met topscorers in de NBA. Het recordaantal punten in een play-offduel staat op naam van Michael Jordan. Als speler van de Chicago Bulls maakte hij op 20 april 1986 in het duel met de Boston Celtics 63 punten.

Na een afwezigheid van acht jaar in de play-offs bracht de 21-jarige All Star LeBron James de Cleveland Cavaliers weer terug in de beslissende fase van het seizoen.

De reguliere duels dit seizoen trokken 21.595.804 toeschouwers, een record; per duel gemiddeld 17.558, eveneens een record.