Schadevergoeding ontslagen tekenaar

Rotterdam, 21 april. Studio Vandersteen moet de ontslagen striptekenaar Marc Verhaegen een morele schadevergoeding van 7.500 euro betalen wegens misbruik van ontslagrecht. Dat heeft de arbeidsrechtbank in Antwerpen beslist, zo meldt De Standaard. Verhaegen, die sinds 1989 bij Studio Vandersteen werkte aan Suske en Wiske-albums, werd op 25 februari 2005 ontslagen. De studio verspreidde een persbericht waarin te lezen stond dat Verhaegen niet in teamverband kon functioneren. De tekenaar stelde dat zijn professioneel imago hierdoor geschaad werd. De rechtbank gaf hem gelijk. Verhaegen zelf moet een euro aan zijn vroegere werkgever betalen, omdat hij een voorstudie van het Suske en Wiske-album De formidabele fantast aan het Algemeen Dagblad doorspeelde. De rechtbank oordeelt dat Verhaegen zijn verplichtingen op het gebied van de auteurswet niet was nagekomen.