Radio Voorkeur

Kunststof. Fotograaf Robert Knoth reisde zes jaar door het nucleaire rampgebied Tsjernobyl van de voormalige Sovjet-Unie en legde het schrijnende leven vast in zijn boek Certificaat nr. 000358/, het certificaat waarmee de Republiek Wit-Rusland slachtoffers van de ramp bepaalde voorrechten verschafte. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden.Onder meer een gesprek met dichter Xavier Roelens en in het tweede uur besprekingen van de nieuwe roman van David Mitchell Black Swan Green en de film Langer Licht van David Lammers. In het laatste uur vertelt schilder Ronald Zuurmond over zijn expositie bij Galerie Metis in Amsterdam. Tegen elf uur stand-up comedian Micha Wertheim met “Waar was Wertheim vandaag'. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. ING-directeur Rutger Koopmans vertelt over de wedstrijd onder bedrijven met plannen die een combinatie zijn van ondernemerschap en armoedebestrijding. Hij geeft voorbeelden van een aantal plannen en vertelt over zijn persoonlijke interesse en inzet voor internationaal verantwoord ondernemerschap. Radio 1, 0.04-0.45u.