Paul Demets

Paul Demets (1966) is dichter en criticus. Hij debuteerde in 1999 met De papegaaienziekte, dat drie jaar later werd gevolgd door de bibliofiele uitgave Vrees voor het bloemstuk. Hij is ook samensteller van de bundel Behoud de begeerte (2004).

Paul Demets nodigt uit: Gwy Mandelinck.

“Gwy Mandelinck, Vlaams dichter en samen met zijn vrouw al jarenlang bezieler van de prachtige, ontgrenzende Poëziezomers van Watou, weet een landschap te lezen. Hij is bezeten van wat ik beeldlust - een niet bestaand woord, ik weet het - wil noemen. Via kunst naar een omgeving kijken, de frictie ervaren, de schurende pijn tussen taal en beeld. Zo'n niet te stelpen wonde zit er in de gedichten van Mandelinck. De lezer geneest er niet van. Daarom geef ik graag het woord aan hem.“

Dit is deel 17 van de gedichtenestafette in het Cultureel Supplement. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de volgende week.