Internet Voorkeur

Britse koningin. Vandaag wordt de Britse koningin 80 jaar. Haar verjaardag is de aanleiding voor een special op de officiële website van het Britse koninklijk huis. De fraai geïllustreerde en mooi vormgegeven site biedt een overzicht van het leven van koningin Elizabeth II in negen decennia. Van elk decennium is een flash-animatie gemaakt. De animaties bevatten foto's uit het privé- en publieke leven van Elizabeth Alexandra Mary Windsor, zoals het op 21 april 1926 geboren staatshoofd officieel heet. Daarnaast wordt het leven van Elizabeth II, die koningin van 128 miljoen onderdanen in 16 landen is, geplaatst in de wereldgeschiedenis. Per decennium worden de belangrijkste politieke en sociale gebeurtenissen beschreven en waar relevant de gevolgen voor de positie van Elizabeth, die het veertigste koninklijke staatshoofd is sinds Willem de Veroveraar in 1066 de macht in Engeland greep. Ook zijn er documenten uit de koninklijke archieven te zien, zoals de geboorteakte van de koningin en het zegel waarmee officiële overheidsdocumenten voorzien worden. De site, die een erg lelijk webadres heeft, bevat ook een lijst met tachtig weetjes over Elizabeth II en een felicitatieformulier. De Britse koningin, die al sinds 1951 aan de macht is, viert haar verjaardag op 17 juni met het volk.www.royal.gov.uk/output/Page4817.asp

De site van koningin Elizabeth II. Celebrating the Queen's 80th Birthday 80 jaar