Filmwalkman

Het is inmiddels al ruim 25 jaar geleden dat Sony de Walkman introduceerde. Hoewel bij de meeste mensen de cassettebandjes onder een dikke laag stof liggen, is de Walkman volgens de Japanse fabrikant nog springlevend. Sony plakt juist nu weer die vertrouwde naam Walkman op nieuwe producten. Zo heten Sony’s mp3-spelers nog gewoon Walkman en

sony.dvd.speler.HEBBEN.jpgHet is inmiddels al ruim 25 jaar geleden dat Sony de Walkman introduceerde. Hoewel bij de meeste mensen de cassettebandjes onder een dikke laag stof liggen, is de Walkman volgens de Japanse fabrikant nog springlevend.

Sony plakt juist nu weer die vertrouwde naam Walkman op nieuwe producten. Zo heten Sony’s mp3-spelers nog gewoon Walkman en ook enkele populaire telefoons met muziekspeler. Het bedrijf komt nu met twee draagbare dvd-spelers met het Walkman-logo.

De videospelers zijn beduidend groter en zwaarder dan een iPod met videofunctie. Het voordeel is dat je er gewoon dvd’s mee kunt kijken en niet films hoeft om te zetten naar het juiste formaat. De D-VE7000S wordt geleverd met een dock met ingebewoude speakers dat ook de speler in drie uur kan opladen.

De Sony DVP-FX810 heeft een net iets groter scherm dan zijn broertje en in plaats van drie uur, kun je zes uur films kijken op één paar batterijen. Op beide spelers kun je ook muziek luisteren. Net als op die oude walkman.

    • David Haakman