Eindelijk op weg naar huis

Afghaanse vluchtelingen gaan op weg naar huis. Vanuit een opvangcentrum in de buurt van Peshawar, Pakistan, worden zij teruggebracht naar buurland Afghanistan. Sinds de val van het Talibaan-regime in 2001 zijn er vier miljoen Afghanen teruggekeerd naar het land van herkomst, vooral vanuit Pakistan. In Pakistan verblijven op dit moment nog 2,6 miljoen Afghanen.

Burqa's Eindelijk op weg naar huis Peshawar. Afghaanse vluchtelingen gaan op weg naar huis. Vanuit een opvangcentrum in de buurt van Peshawar, Pakistan, worden zij teruggebracht naar buurland Afghanistan. Sinds de val van het Talibaan-regime in 2001 zijn er vier miljoen Afghanen teruggekeerd naar het land van herkomst, vooral vanuit Pakistan. In Pakistan verblijven op dit moment nog 2,6 miljoen Afghanen. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR publiceerde woensdag het rapport ‘The state of the world’s refugees: human displacement in the new millennium’. Daarin meldde de VN dat het aantal vluchtelingen in de wereld in 2004 is gedaald tot het laagste aantal in 25 jaar. Daar staat tegenover dat het aantal ontheemden in eigen land is toegenomen. Doordat de internationale gemeenschap steeds vaker ingrijpt in conflictsituaties, kunnen slachtoffers van oorlogen in toenemende mate worden opgevangen voordat zij de grens van hun land zijn overgestoken, aldus de UNHCR in het rapport. Foto AFP,Tariq Mahmood Afghan refugee women climb onto a truck before their departure to their home land Afghanistan at a repatriation center near Kacha Gari refugees camp in Peshawar, 20 April 2006. Pakistan and the United Nations signed an agreement to issue registration cards to the remaining 2.6 million Afghan refugees sheltering in the South Asian country. AFP PHOTO/Tariq MAHMOOD AFP

De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR publiceerde woensdag het rapport 'The state of the world's refugees: human displacement in the new millennium'. Daarin meldde de VN dat het aantal vluchtelingen in de wereld in 2004 is gedaald tot het laagste aantal in 25 jaar. Daar staat tegenover dat het aantal ontheemden in eigen land is toegenomen.

Doordat de internationale gemeenschap steeds vaker ingrijpt in conflictsituaties, kunnen slachtoffers van oorlogen in toenemende mate worden opgevangen voordat zij de grens van hun land zijn overgestoken, aldus de UNHCR in het rapport.