Conflict is einde Toon-wandeling

Rotterdam, 21 april. De VVV in Sittard is gestopt met de toeristische Toon Hermanswandeling in dit stadje. Dit als gevolg van een conflict met de familie Hermans, verklaarde directrice A. Niewierra van de VVV-Zuid Limburg donderdag. De erven-Hermans maakten bezwaar tegen het gebruik van de naam en het portret van Toon Hermans bij hotel- en dinerarrangementen, verklaart de advocaat van de familie. “We hebben de VVV verzocht daar mee te stoppen. De wandeling is geen probleem. Daar moet geloof ik nog geld bij. Maar de VVV heeft zelf besloten de wandeling stop te zetten.“ Sinds vijf jaar voerde de wandeling langs onder meer het woonhuis en de school van Toon Hermans, die tot zijn 25ste in Sittard woonde. Ook konden de wandelaars het café bezoeken waar hij voor het eerst optrad en de begraafplaats waar hij samen met vrouw Rietje ligt. De VVV had speciaal gidsen voor deze wandeling opgeleid en ingezet. Ook de speciaal gedrukte brochures zijn van de schappen gehaald.