Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Toerisme

Bootramp Egypte is schuld van overheid

Kairo. Aan het zinken van een Egyptische veerboot in de Rode Zee hebben de eigenaren van het schip, de officiële veiligheidsorganisatie voor de scheepvaart en de Egyptische regering schuld. Dat blijkt uit een onderzoek door het Egyptische parlement waarvan de resultaten gisteren door het Egyptische persbureau MENA werden gemeld. Bij de scheepsramp op 3 februari kwamen meer dan duizend opvarenden om het leven. Volgens het rapport van het parlement was de veerboot, de Al-Salam Boccaccio 98, te vol geladen en verhulden vervalste documenten een tekort aan reddingsmateriaal en brandblusapparatuur. Het rapport spreekt wat dit betreft van een "boosaardige samenwerking" tussen de veiligheidsautoriteiten en de eigenaren om het schip in staat te stellen tussen Egypte en Saoedi-Arabië te blijven varen.