7 redenen om uit te gaan

1 uit eten met iens

Het Tramlokaal

Meppen, Mepperstraat 3 Telefoon (0591) 372 661 keuken open 17.30-21.00, wo gesloten, gem. prijs 3-gangen à la carte: 29,25 euro Categorie: Kindvriendelijk

The Rocky Horror Picture Show Amsterdam: Filmmuseum Cinerama, Marnixstraat 400. Vrijdag 20.00. Kaarten: 15 euro incl. 'fun bag'. Res: 020-6832812. Inl: www.afff.nl Het Amsterdam Fantastic Film Festival presenteert vanavond de meezingversie van de cultklassieker The Rocky Horror Picture Show (1975), waarin het net getrouwde jonge stel Brad en Janet vanwege autopech in het kasteel van de sinistere Dr. Frank-N-Furter belandt. Ruim tien acteurs van theatergroep 3in1ultra spelen de hele film simultaan mee, maar ook de toeschouwers maken deel uit van de cast.Presentatrice: Petra Smale. The Rocky Horror Picture Show

Gesitueerd op de halteplaats van de oude tram van Coevorden naar Assen, oogt dit hoge, lichte restaurant totaal niet Drents. Houten, met witlinnen bedekte tafels en veel planten maken het een geliefde plek in dit leuke, kleine dorpje. Bestel als dessert eens een tomatensorbet, funky! Voor kinderen doet een visspiesje het goed. Binnen is er een doos met speelgoed en een speelgoedkeukentje, buiten kun je schommelen.

goed | Ruim en licht en aangenaam. Prima briochebrood, verse tomatensoep en zeer betrokken en gepassioneerde eigenaren, die hier in the middle of nowhere iets heel eigens hebben neergezet. Geen standaard provinciehoreca!(12-12-2005 S. B. te Amsterdam)

uitstekend | Op zondag 30-10 gegeten en genoten. Prettige sfeervolle ruimte waar de mensen elkaar niet in de weg zitten. Aardige mensen en vooral heerlijk gegeten.(06-11-2005 I. W. te Schiedam)

2 MUZIEKTHEATER

Smekelingen

Leiden: Leidse Schouwburg. Vrijdag en zaterdag 20.15. Op zaterdag geeft dramaturg Paul Slangen om 19.30 een inleiding. Inl/res: 071-5163888 & www.leidseschouwburg.nl

De Veenfabriek speelt Smekelingen van Euripides, een oud-Griekse tragedie waarin de koning van Thebe weigert zeven gesneuvelde soldaten van de vijand te begraven. Hun moeders, de smekelingen, roepen de hulp in van de Atheense koning. Maar die vindt morele verontwaardiging geen goede basis voor militaire interventie. Hij moet er politiek wel wijzer van worden. Paul Koek en Michael Marmarinos leiden een cast van Griekse en Nederlandse acteurs en musici.

3 BACH-BUKOWSKI

Willem van Ekeren

Vanavond in Filmhuis Den Haag, zaterdag in de Verkadefabriek Den Bosch, zondag in Taverne de Waag in Haarlem. Er zijn zowel korte als volledige concerten. Tot en met 1 juni. Inl: www.bach-bukowski.nl

Ihkv de film Factotum (gebaseerd op de roman van Charles Bukowski) geeft Willem van Ekeren speciale concerten met zang en piano waarbij Bachs barokke stijl en Bukowski's rake, rauwe teksten samen komen. Met het programma 'Bach-Bukowski' combineert Van Ekeren 13 gedichten uit Bukowskis The Last Night of the Earth Poems met de 13 delen uit het Wohltemperierte Klavier van Johann Sebastian Bach.

4 MEEZINGFILM

The Rocky Horror Picture Show

Amsterdam: Filmmuseum Cinerama, Marnixstraat 400. Vrijdag 20.00. Kaarten: 15 euro incl. 'fun bag'. Res: 020-6832812. Inl: www.afff.nl

Het Amsterdam Fantastic Film Festival presenteert vanavond de meezingversie van de cultklassieker The Rocky Horror Picture Show (1975), waarin het net getrouwde jonge stel Brad en Janet vanwege autopech in het kasteel van de sinistere Dr. Frank-N-Furter belandt. Ruim tien acteurs van theatergroep 3in1ultra spelen de hele film simultaan mee, maar ook de toeschouwers maken deel uit van de cast.Presentatrice: Petra Smale.

5 FILOSOFIE

Friedrich Nietzsche: Aldus sprak Zarathoestra

Maastricht: Heggenstraat 16a. Zondag 14.00. Kosten: 7,50 euro. Inl/res: 043-3631331 & www.rubico.nu

Filosoof Robert Kragting verzorgt zondagmiddag een lezing met tekstfragmenten, dia' s en muziek over de ontstaansgeschiedenis en betekenis van Nietzsches meest beroemde en meest controversiële werk: Aldus sprak Zarathoestra (1883/1885). Aan de orde komen vragen als: Hoe is het boek tot stand gekomen? Wat is de boodschap ervan? Hoe dacht Nietzsche zelf over zijn boek?

6 KAFKA-SYMPOSIUM

Kafka en de moderne techniek

Rotterdam: Goethe Instituut. Zondag 14.00. Toegang: gratis. Voertaal: Nederlands. Res/inl: 010-2092090 & info@rotterdam.goethe.org

Het dertiende Frank Kafka symposium op zondag is gewijd aan en Kafka's relatie tot de moderne techniek. Schrijver en germanist Cor de Back belicht leven en werk als 'Unfallversicherungsangestellter' in het Noord-Boheemse industriegebied begin vorige eeuw. Filosoof en Kafka-kenner Niels Bokhove spreekt over Kafka's ervaringen met de nieuwe technische ontwikkelingen van zijn tijd.

7 DANCE/ROCK

Driplets

Breda: Mezz, Keizerstraat 101. Zaterdag 22.00. Toegang: 10 euro. Kaarten: www.ticketmaster.nl. Inl: www.driplets.com

Meidenpunkgroep The Riplets, lawaaitechnoduo Drillem en deejay Lady Aïda bundelen hun krachten voor een gewaagde dance/rockfusie waarbij livemuziek en beats gemixt worden. Nieuwe composities geschreven door alle muzikanten samen, bestaand repertoire van Riplets en Drillem in nieuwe combinaties, snelheid, dynamiek, afwisseling, zappen tusssen de genres.

Eet en recenseer zelf mee op www.nrc.nl/iens