Woordvoerder Bush dient zijn ontslag in

Washington. De woordvoerder van de Amerikaanse president George W. Bush heeft gisteren zijn ontslag bekendgemaakt. Scott McClellan is de derde naaste medewerker van Bush die de afgelopen weken zijn ontslag heeft ingediend. Ook Karl Rove, adviseur van Bush, is een deel van zijn baan kwijt geraakt. Hij is niet langer verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling in het Witte Huis. Rove gaat zich nu vooral richten op de verkiezingen van het Amerikaanse congres in november. McClellan werkte sinds mei 2003 voor Bush. Vooral de afgelopen maanden kwam hij regelmatig in conflict met het Amerikaanse journaille. Zijn vertrek komt niet onverwachts; de nieuwe stafchef van het Witte Huis, Joshua Bolten, kondigde dinsdag al personele veranderingen aan. Die zijn bedoeld om de dalende populariteit van de regering-Bush te keren.