Woods neemt tijd voor zieke vader

Tiger Woods stopt tijdelijk met golf. Waarschijnlijk speelt hij pas op 15 juni zijn eerstvolgende wedstrijd, het US Open op Winged Foot in Mamaroneck (New York). De aanvoerder van de wereldranglijst heeft dit vandaag in Wellington verklaard.

Tiger Woods reisde naar Nieuw Zeeland om deel te nemen aan een stockcarrace voor prominenten. Hij accepteerde het verzoek van zijn Nieuw-Zeelandse caddie Steve Williams, een racefanaat. 'Ik neem een poos vrije tijd', verklaarde Woods, 'deze gebeurtenis stond al lang vast. Terug in Amerika wil ik zoveel mogelijk tijd bij mijn vader doorbrengen.'

Earl Woods lijdt sinds 2004 aan kanker. De laatste tijd is zijn toestand sterk achteruit gegaan. De levensverwachtingen zouden niet lang meer zijn.

Tiger Woods speelde in The Masters zijn voorlopig laatste wedstrijd. Hij eindigde op de gedeelde derde plaats achter zijn landgenoot Phil Mickelson en de Zuid-Afrikaan Tim Clark.

De Zweedse golfer Henrik Stenson heeft vandaag de leiding genomen in het Aziatische Open in Shanghai. Hij speelde onder ideale omstandigheden de eerste 18 holes in 67 slagen (-5). Daarmee was hij één beter dan de Fransman Jean van de Velde en de Schot Stephen Gallagher.