Wifi-konijn

Eindelijk is 'ie ook in Nederland te koop: de Nabaztag. Deze konijn-vormige wifi-module is een alternatieve interface voor digitale boodschappen. Het beestje kan e-mail voorlezen, liedjes zingen, weersomstandigheden doorgeven en helpt je ook nog eens dringende afspraken te onthouden. Koppel Nabaztag, Armeens voor konijn, aan het draadloze netwerk en het witte beestje verandert van kleur, draait met z'n oren of begint te trillen. In Frankrijk is het al een rage, naar het schijnt. Via dit nerdy neefje van Nijntje kunnen mensen elkaar zelfs nabcasts sturen (podcasts op z'n konijns).

Nijntjes nerdy neefje: Nazbatag
Nijntjes nerdy neefje: Nazbatag

Volgens sommige trendwatchers is Nabaztag 'een van de eerste succesvolle stappen op weg naar ambient intelligence'. Tot nu toe zijn digitale dieren nog niet zo'n succes, kijk maar naar robothond Aibo. Dit beestje - ook draadloos, ook intelligent - is twee weken geleden door baasje Sony definitief uit productie gehaald.

Nabaztag kost 115 euro bij Pixmania. Links: nrc.nl/hebben